להגיע לעבודה בזמן כאשר לא משלמים בזמן

שלום לכבוד הרב החשוב המוסר מזמנו לזכות הרבים,
במוסד בו אני עובד כשואל ומשיב לבחורים מאד מאחרים בתשלומי המשכורות ויש פיגור של ארבע חודשים ויותר והדבר גורם לי עגמת נפש וצער רב.
האם צריך אני להקפיד על שמירת הזמנים לבוא בזמן כל יום בזמן או כמו שאמר מי שישלמו בזמן נבוא בזמן.

תודה רבה שוב למזכי הרבים

תשובה:

שלום רב,

אני מניח שבסופו של דבר תקבלו את המשכורת, רק שזה יהיה באיחור. אם כן, עליכם להגיע בזמן. שהרי התשלום שמתקבל באיחור, אף שהאיחור גורם לצער רב, מכל מקום הוא מתקבל בשלימות. אבל אם מאחרים להגיע לסדר, יחסר לתלמידים חלק מזמן העבודה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לכבוד הרב ותודה רבה על התשובה
    הייתי מאד רוצה לדעת אם התשובה היא מצד דין חושן משפט חיוב מצד הדין או שזה חיוב מצד המוסר
    בעיני בשר זה נראה שכמו שמפחיתים במשכורת לכאורה יש מקום להפחית בשעות העבודה, גם תשלום מאוחר דומה לתשלום מופחת
    תודה רבה

  2. התשובה היא מעיקר הדין.
    אדרבה אם מקבלים את מלוא השכר תמורת פחות עבודה בגלל האיחור בתשלום, יכולה להיות בכך איסור ריבית.