מי שלא יכול לשרוף חמץ

שלום רציתי לשאול לגבי שריפת חמץ ביום שני בבוקר הבא עלינו לטובה אם אני נמצא במקום שלא מתאפשר לי לארגן מדורה לשרוף האם זה אפשרי לפורר את החמץ לאסלה או לפוררו ברשות הרבים לציפורים ולהפקירו מה עדיף

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין אנו פוסקים כרבנן שדי בכל דרך של ביעור החמץ מרשותו, ובכלל זה "אף מפרר וזורה ורוח או מטיל לים" כמו כן ודאי שגם לפורר ולהשליך לאסלה נחשב "תשביתו" לדעת רבנן. אולם לכתחילה חוששים לדעת הפוסקים שפסקו כר' יהודה שאין ביעור חמץ אלא בשריפה. ולכן אם יש אפשרות לשרוף עדיף.

מקורות:

ראה שו"ע או"ח סי' רמה סעי' א' ובמשנה ברורה ס"ק ו'.