עוזרת בית טוענת שלא קיבלה את שכרה ובעה"ב זוכר ששילם

עוזרת הבית טוענת שלא שילמתי לה עבור עבודתה למרות שברור לי ששילמתי. האם צריך ללכת לפשרה או שמכיוון שאני זוכר ששילמתי אני פטור?

תשובה:

שלום רב,

עדיף ללכת על פשרה.

מקורות:

חז"ל תקנו להאמין לפועל שנשבע באותו יום שעבד שלא קיבל את שכרו, מטעם שהפועל זוכר יותר טוב מאשר המעסיק. עיין שו"ע חו"מ סי' פט.

במקרה זה, אין תקנה זו משום שלא מדובר באותו יום וגם אין עדים ששכר את העוזרת, אבל ראוי לקבל את סברת חז"ל ולהתפשר.