חזרה לעבודה עם יד מגובסת

לרב הגאון שלום רב!
עובד כאיש חינוך, לפני תשעה ימים הוא נפלתי ונחבלתי במקום העבודה, כתוצאה מכך נגרם לי שבר ביד ומכה יבשה בצלעות. בעבודה לוחצים שאחזור (במשך כל הימים הנ"ל הייתי בבית בחופשת מחלה) הכאבים חלפו כמעט לגמרי (וכמובן שעדיין עם גבס) האם כדאי שאחזור לעבוד או שאמשיך לנוח למרות שמרגיש טוב והתפקוד כמעט רגיל (מלבד ההגבלה עם הגבס וממעט לעשות תנועה לא נכונה כדי שהצלעות לא יכאבו)? תודה

תשובה:

שלום רב.

ראשית, רפואה שלימה במהרה.

אם אתה מרגיש טוב אין סיבה שלא לחזור לעבודה. בעבודת חינוך כידוע אין תחליף למורה הקבוע. התלמידים חוגגים עם הממלא מקום ויש בכך נזק להתפתחותם. אולם, אם יש לך ספק שמא החזרה לעבודה עלולה להאט את רפואתך או חלילה לגרום לכאבים מיותרים וכיוצא בזה אינך מחוייב בכך. כדאי אולי להתיעץ עם הרופא המטפל.

בהצלחה.