מי נחשב קרוב שאינו יכול להיות עד בצוואה

מהי דרגת הקירבה המשפחתית של עדים למוטבי הצוואה או למצווה, האסורה ופוסלת אותם.

תשובה:

בני דודים ראשונים פסולים וכל שכן קרובים יותר. אם רק נשותיהם הן בנות דודות, הרי הם פסולים רק לכתחילה, אבל בקרובים יותר פסולים גם בדיעבד, וכן גם אם רק אחד מהם קרוב מחמת אשתו והשני מחמת עצמו הרי הם פסולים גם בדיעבד.

כמובן, שיש לבדוק לכל המוטבים אם אין אחד מהם שהוא קרוב לאחד מהעדים.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' לג