הנאה מקטניות בפסח, עישון נרגילה שיש בה תערובת קטניות

האם מותרת הנאה מקטניות לאשכנזי (כגון מעישון נרגילה שיש בו קטניות) או שקטניות לאשכנזי אסור כמו חמץ גמור?

תשובה:

שלום רב.

אין דין הקטניות כחמץ גמור ולכן מותר להשהותם בבית בפסח, ואין צריך למוכרם לגוי. וכן מותר להנות מהם בפסח (ולכן מותר להדליק נרות משמן קטניות), וכן אם נתערבו מעט קטניות בתבשיל אינם אוסרים את כל התבשיל. ומטעם זה מותר לעשן נרגילה אף אם מעורב בחומריה קטניות כיון שאין זה דרך אכילה והנאה לא נאסרה.

מקורות:

רמ"א סי' תנ"ג סעיף א'. וראה כאן שיש מתירים אף שימוש בסיגריות שיש בהם תערובת חמץ ממש וכל שכן בקטניות שההנאה מהם מותרת.