פרעון חוב ומעשר כספים, מה קודם?

שלום כבוד הרב!
לנו יש הלוואות שצרכים להחזיר לבני משפחתנו, האם אנו חייבים לתת מעשר או קודם לפדות את החובות.

תשובה:

שלום וברכה

אם הגיע זמן הפרעון של החוב, ואין לכם מספיק כסף גם לתת מעשר וגם להחזיר את החובות, וודאי שאתם חייבים קודם להחזיר את החובות.

נימוק

אדם שאין לו כסף אינו חייב לתת מעשרות, ומכיון שלעת עתה אין לו כסף, שהרי הוא חייב לתת את כל ההכנסות שלו לבעלי החוב שלו, אינו חייב במעשרות .

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ב"ה
    למדנו בגמרא מסכת עבודה זרה שלפני החגים של עובדי כוכבים אין עושים אתם משא ומתן וכן לא פורעים חובות ולא נפרעים מהסיבה שהגוי מודה על כך לעבודה זרה. האם יש ללמוד מכאן שאדם שגומר לשלם הלוואה ובפרט "הלוואה קשה" כגון משכנתא האם יש נוסח מסוים שצריך להודות לבורא עולם על כך ?

  2. ראייתך יפה, לא מצינו על כך נוסח מסויים, אך כמובן שאדם צריך להודות לה' על כל טובה שהביא לו ווודאי שגם על טובה כמו זו ראוי להודות לה' שעזרו להחזיר את החוב.