נסיעה בשבת כדי לטבול במקוה

אשה שאינה שומרת מצוות סיפרה לשכנתה שהיא מקפידה על טהרת המשפחה וטובלת באופן קבוע.
בתוך הדברים התברר שכשחל ליל הטבילה בליל שבת היא נוסעת ברכב למקווה ואמרה שודאי אם לא תטבול תעבור על איסור כרת ונשאלה השאלה מה להורות לה?

תשובה:

שלום וברכה

נסיעה ברכב בשבת נחשבת לחילול שבת מדאורייתא ועונשו סקילה, ואיסורו חמור יותר מאיסור בועל נדה, ולכן וודאי שאין להתיר בשום פנים ואופן לאשה כזו לחלל שבת כדי לטבול במקווה, כמובן שגם אסור להתיר לה להיות עם בעלה בלי טבילה, והיית מציע לנסות לדבר על ליבה שתמתין ותטבול במוצאי שבת, אפשר לומר לה שכל הכבוד לה שהיא זוכה לשמור טהרת המשפחה, והיא ממתינה במשך כל ימי שבעת הנקיים, ואינה שוהה עם בעלה, ומאחר והיא זכתה להתגבר בימים אילו היא וודאי תצליח לחכות עוד יום אחד ותמתין עד מוצאי שבת, חשוב לומר לה על החשיבות הגדולה שיש בטהרת המשפחה, ולתת לה הרגשה טובה בזכות שיש לה, ונקווה מאוד שהיא תזכה להתגבר על יצרה, ותשמור את טהרת המשפחה בכל מצב, כמובן כדאי גם לשכנע אותה לא לחלל שבת, ונקווה שתזכה לשמור את מצוות התורה.   שתזכה לזכות את הרבים ולהחזירם בתשובה שלמה,  חזק ואמץ!