לצרוב דיסקים של שירים לשימוש אישי

האם מותר לצרוב דיסקים של זמרים אף פעם לא קניתי דיסק מקורי ואני גם לא יקנה. מותר?

תשובה:

שלום רב,

לשם שימוש אישי (לא מסחרי) מותר.

מקורות:

במקרה האמור אין חשש יורד לאומנות וגרימת מניעת ריווח, כיון שבין כה לא היה קונה.
כמו כן, לפי חוקי המדינה לכאורה מותר להעתיק דיסק של שירים לשם שימוש אישי וביתי (עיין כאן). והיות והפוסקים שסברו שניתן לעכב מלהעתיק גם במקרה שאין גרימת מניעת ריווח, מצד בעלות רוחנית (עיין שו"ת ברכת שלמה ח"א סי' כד באריכות ועיין עלון המשפט גליון 39 עמוד 7) הסתמכו על החוק, כך שאם החוק מתיר, או לפחות לא ברור, מותר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. גם אם החוק מתיר דיסקים, הרי זה רק דיסקים של שירים או סרטים, ולא דיסקים של תוכנות שהחוק אוסר במפורש, גם לצורך אישי וביתי (עיין כאן).