קנה קרש גיהוץ והבד נקרע באשמתו והחנות החליפה לו

קניתי שולחן גיהוץ, וכשהגעתי לביתי וקרעתי את הניילון, ראיתי שיש קרע בבד. חזרתי לחנות, ושם החליפו לי את שולחן הגיהוץ. כשחזרתי שוב לביתי, חשבתי שמאוד יכול להיות שאני קרעתי את הבד, כשפתחתי את הניילון של השולחן, כי זכרתי שהקרע היה היכן שנמצא דבק הסלוטייפ שמדביק את הניילון, ויתכן שכשקרעתי את הניילון, משכתי את הדבק, והבד נקרע. לאחר זמן כשחזרתי לחנות, וסיפרתי את הסיפור, אמר לי המנהל של החנות שהם כבר שלחו את השולחן ליצרן (כנראה שקיבלו אחר במקומו – בכל מקרה מנהל החנות אמר לי שהוא מוותר ומוחל). השולחן כולו עולה 160 ₪ אבל אני מאמין שהבד עולה ליצרן כמה שקלים בודדים או לכל היותר עשר, עשרים שקלים. האם עליי ליצור קשר עם היצרן ולפצות אותו ? או שאני פטור ? או שיש פתרון אחר ?

תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום רב,

אינך חייב לשלם ליצרן כלום.
קיבלת קרש גיהוץ חילופי מהחנות ולא מהיצרן ובעל החנות מחל לך, העסק שבין החנות ליצרן אינו קשור אליך.
בנוסף לכך, הרבה יצרנים היו מחליפים את הבד, כשירות לקוחות, גם במקרה כזה, שהרי גם היצרן אשם בכך שהורדת הדבק עלולה לקרוע את הבד, וממילא ניתן להניח שבכל מקרה לא היו דורשים ממך תשלום.