פתח דלת הרכב ועשה שריטה ברכב שעמד בכניסה לחניון

נסעתי בטרמפ והרכב עמד להיכנס לחניון של קניון והוריד אותי ממש בכניסה לחניון דהיינו אחרי שכבר ירד מהכביש והיה כבר בשביל המוביל לחניה שהוא לא כ"כ רחב(אך עדין המקום קשור גם למדרכה) באותו זמן עמד בשביל רכב חונה, זה מאוד משונה שחנה שם כי זה היה ממש בכניסה, כשפתחתי הדלת לרדת קיבל הרכב הסמוך שריטה קלה בצבע הנראית ממרחק מטר לכאו', אני מהרתי ולאחר שהתפניתי הרכב כבר לא היה שאוכל לבדוק יותר טוב.
מה עלי לעשות במקרה זה האם יש מקום לחיוב או שרשלנותו גרמה לו.

תשובה:

שלום רב,

אינך חייב לשלם לו.

מקורות:

מכמה טעמים נראה שפטור.
א. לכאורה המקום מוגדר כרשות המזיק ולא רשות הניזוק, כיון שהמקום מיועד לעצירה והורדת נוסעים ולא לחניה, ולפי פסק הטור והשו"ע בסי' שעח סעיף ו אם הזיק שלא כוונה פטור (עיין בתגובות כאן).
ב. אם הנזק אינו עומד לתיקון והשריטה אינה משפיעה על ירידת ערך הרכב, אין חיוב לשלם כלל. עיין שו"ע חו"מ סי' שפז וש"ך שם ובחזון איש ב"ק סי' ו אות ג ועיין בעלון המשפט גליון 22 עמוד ה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אני מבין שכבוד הרב חושב שכיון שהרכב החונה נחשב לשלא ברשות ממילא דינו של כברשות המזיק. אינני משוכנע שאכן כך הם פני הדברים. אין לי ספרים עמדי אך חושבני שיש חילוק בין מצב של חצר המזיק לבין שלא ברשות.