אדם שעדיין לא התפלל תפלת שמונה עשרה בלחש האם יכול לכתחילה להיות חזן לחזרת הש"ץ

האם לכתחלה נכון שהש"צ לשמונה עשרה יהי' מי שלא התפלל עדיין תפלת הלחש?

תשובה

שלום רב!

תשובה

לכתחילה השליח ציבור צריך להתפלל קודם תפלה בלחש, ואחר כך להתפלל עוד פעם לשם חזרת הש"ץ, אמנם בשעת הדחק כשאין אדם אחר שיכול לגשת, אפשר להקל ולהתפלל חזרת הש"ץ גם אם עדיין לא התפלל תפלה בלחש, ויש מקילים גם לאדם שיש לו חיוב, (יארצייט או שהוא אבל) ונאנס ואיחר לבית הכנסת ועדיין לא התפלל תפלה בלחש, שאפשר להקל ולהיות ש"ץ גם אם עדיין לא התפלל תפלה בלחש.

מקורות

עיין בשולחן ערוך סימן קכ"ד סעיף ב' ובמשנה ברורה שם שמבואר שלכתחילה יש להתפלל קודם תפלה בלחש, ומה שכתבנו שמי שיש לו חיוב יכול להקל כך מבואר בספר ברכת הבית שער מ"ב סעיף ב' ועיין בספר לקט הקמח (החדש) סימן קכ"ד סק"א.

הצטרף לדיון

תגובה 1