חיוב הדיירים להשתתף בהוצאות איטום כשאין וועד בית

בבעלותי דירה בקומה עליונה בבית משותף. אין וועד הבית פעיל בבנין. יש נזילה מהגג שאני סובל ממנה ואני מעוניין להזמין איטום. מה הן הפעולות שיש לבצע על מנת שאוכל לדרוש לאחר מכן תשלום מהדיירים, אני רוצה שיהיה תוקף חוקי מחשש שאאלץ לפנות לבית משפט.

תשובה:

שלום רב,

למיטב ידיעתי, עליך לתלות מודעה במקום בולט בבנין שהנך מכריז על אסיפת דיירים בה ידונו גם על האיטום. האסיפה צריכה להתקיים לפחות חמישה ימים לאחר שתלית את ההודעה. בהודעה יש לכתוב שבשעה מסוימת (חצי שעה לאחר השעה המיועדת) יתקבלו החלטות גם אם לא ישתתפו רוב הדיירים. לאחר מכן יש להחליט באסיפה מי יהיה נציג הוועד לעניין זה וכיצד לבצע את האיטום.
ליתר בטחון עדיף להיוועץ גם עם עורך דין.