ברית מילה בנולד לאחר קבלת שבת

ברצוני לדעת בבקשה, מתי נחשב תאריך הלידה בכל הקשור לכניסת השבת ? האם תינוק שנולד ב"תפר" שבין כניסת השבת לבין שקיעת החמה – דינו ככזה שנולד ביום שישי (ותיערך לו ברית המילה בשבת שלאחר 8 ימים) או ביום שבת (ותיערך לו ברית המילה ביום ראשון שלאחר 8 ימים) ?

בכבוד רב ובתודה מראש,

ניסים עין-יהב.

תשובה:

מי שנולד לפני שקיעת החמה, אף על פי שנולד לאחר זמן כניסת השבת שמופיע בלוח דינו כמי שנולד ביום שישי, ויש לערוך לו את ברית המילה ביום שישי בשבוע שלאחר מכן.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' רסו ס"ח, וש"ך סי' קצו סק"ד, וכן הכרעת הפוסקים.