עבודה במשמרת לילה וקצת מהבוקר

שאלה:

אני עובד בחלוקת עיתונים העבודה מתחילה בשלוש לפנות בוקר ומסתימת אחרי שעתיים

רציתי לדעת אם יש בעיה לעבוד לפני תפלת שחרית ואני צריך לעזוב את העבודה?

תשובה:

מותר לעבוד בעבודה כזו, בין בחורף ובין בקיץ.

מקורות:

שעה 3 לפנות בוקר הוא לעולם קודם חצי שעה שלפני עלות השחר, ומאחר וכן מותר להתחיל בעבודה בזמן כזה, ובפרט שחייבים להספיק אותה תוך שעתיים, שבחורף זה עדיין לפני עלות השחר ובקיץ בדרך כלל זה לפני נץ החמה, ואפילו אם היה ממשיך לאחר נץ החמה כיון שסיום העבודה הוא לפני סוף זמן ק"ש ותפילה והתחלתה לפני זמן ק"ש ותפילה אין צריך להפסיק, עי' משנ"ב סי' ע' ס"ק כג-כה.