צליית כבד במנגל חשמלי

שאלה:

האם מותר לצלות כבד על מנגל חשמלי?
תודה רבה.

תשובה:

מותר באופן שיש הפרש בין הבשר לבין תחתית המנגל והדם נוטף לתחתית ולא נשרה בו, אולם יש להזהר לא להניח מים בצלחת התחתית שכן על ידי כך עולים אדים ויש חשש בישול תוך כדי צליה, כמו כן לכתחילה אין לצלות את הכבד במנגל מסתובב, משום כך עדיף לצלות באופן יבש, .

מקורות:

שו"ת חלקת יעקב (או"ח סי' כג), ציץ אליעזר (חי"א סי' נג), שו"ת שבט הלוי (ח"ו סי' קז) ומבית לוי (קובץ ט עמ' יט), ושו"ת משנה הלכות (ח"ו סי' קלב) שדעת רוב הפוסקים שאין חילוק אם הגוף חימום הוא מעל הבשר או מתחתיו, וע"ע בארוכה בזה להגרי"ל הלפרין (שו"ת מעשה חושב סי' כט), ושם כתב כדברי הצי"א הנ"ל שלכתחילה אין לצלות במנגל שיש שם מים בתחתית ובדיעבד בצלית כבד יש להקל ולא בצלית בשר שלא נמלח לפני כן, ואם כי שבשו"ת אבן פינה (סי' פז) רצה להחמיר לאסור אף בכבד לא נראים דבריו