הוצאת ז"ל כשאין לאשה רחם

שאלה:

לאשתי הוציאו את הרחם לפני שנתיים,מאז היחסים הם מאד קשים בגלל הכאבים שיש לאשתי באזור, האם שאין תכלית ביחסים כלומר הזרע לבטלה, האם כדי לא לגרום לה סבל אפשר להוציא את הזרע החוצה.

תשובה:

אסור.

[מלבד זאת אינני מבין מדוע כל הדישה לא גורמת כאבים ואילו רגע קל זה של הוצאת הזרע יגרום כאבים].

מקורות:

שו"ע אהע"ז סי' כג ס"א, ושם ברמ"א בסעיף ה שאם כבר קיים מצות פו"ר מותר לקחת קטנה שאינה ראויה להוליד, ואי"ז הוצאת ז"ל כיון שהוא כדרך כל הארץ, והוא הדין באיילונית שהיא אשה שאינה ראויה להוליד גם בגלל שאין לה בית הרחם [ראה יבמות סד: שהובא שם שלשרה לא היה רחם], וכן העלה בשו"ת מלמד להועיל (אהע"ז סי' יז) ובשו"ת ציץ אליעזר (ח"ז סי' מח קונטרס ארחות המשפטים פרק ה אות יד ואילך) ושו"ת יביע אומר (ח"ג אהע"ז סי' ד) שיש חילוק בין הוצאת זרע בחוץ שהוא לבטלה לבין כשמשמש כדרך כל הארץ שאין בזה משום ז"ל.