הליכה לקונצרט של זמרה

שאלה:

שמעתי שיש בעיה לשמוע הזמרים שמופיעים בקונצרט שיש שם תערובת בין נשים לגברים גם אם יש שם מחיצה שזה בעצם כמעט כל הזמרים
האם זה נכון
תודה

תשובה:

מעיקר הדין כאשר יש מחיצה קבועה בין ציבור השומעים ואין שם תערובת, אין מניעה לשמוע מצד תערובת, אולם צריך לדעת ששמיעת זמרים [בשונה מקונצרט חזנות] יש בעיה של שמיעת מוזיקה באופן שלא ברור שהותר לאחר חורבן הבית.

מקורות:

עי' שו"ע או"ח סי' תקס ס"ג, שגזרו חז"ל על שמיעת כלי שיר, ואמנם נחלקו הפוסקים באיזה כלי שיר ע"ש בד' השו"ע והרמ"א ומ"מ מה שהקילו הפוסקים הוא באופן שהוא בשביל להרגיע את הנערוון וכד', כיון שכיום קשה בלי שמיעת מוזיקה אולם קונצרט שכולו רק זמרה באופן של "בית המשתה" לא מצינו שהקילו.