אגוזים שבורים לחתיכות
הנגיעות
עלולים להינגע באיחסון ממושך, גם באריזה סגורה.1
לעתים הם מיוצרים מאגוזים מאיכות ירודה ועלולים להיות נגועים יותר.
הבדיקה
שלב א. סינון
מסננים את האגוזים הקצוצים במסננת בעלת נקבים גדולים יחסית כגון מסננת אורז ומרקדים היטב על גבי משטח לבן חלק.
בודקים את הנשורת שעל המשטח אם מצויים בה
תולעים או חרקים.
שלב ב. בדיקה
מפזרים כל פעם מעט משברי האגוזים שנותרו במסננת, על משטח לבן חלק (כגון צלחת או פורמאיקה לבנה), באופן שהחלקים יהיו מופרדים זה מזה, ובודקים ביניהם אם מצויים סימני נגיעות, כגון: זחלים, חרקים או גושים הדבוקים על ידי "קורי משי". באופן זה בודקים את כל הכמות הדרושה.
אם נמצאו סימני נגיעות, אין להשתמש בכל המוצר, היות ואין דרך בטוחה להפריד ולהוציא את כל החרקים.