צואה, מי רגלים או קיא ברחוב – אסור להגיד דברים שבקדושה לידם?

שאלה:

שלום כבוד הרב.

מחילה על הנושא הזה, אבל תורה היא וללמוד אני צריך.
הייתי רוצה שכבוד הרבנים יעזרו לי ויגידו לי אם הבנתי היטב את ההלכה הזאת.

לפעמים, מוצאים ברחוב מי רגלים, צואה או קיא.
ואם הצואה היא מבני אדם, אז יש איסור לומר דברים שבקדושה (ברכות, תפילות, דברי תורה, וכו׳) מולם או לידם, כל עוד שהיא לא יבשה, כמבואר בשולחן ערוך (בפרט בסימני עו׳ ו-עט׳) ובביאור הלכה בהקדמתו לסימן עט׳.
ואם היא מכלבים או מעופות, אין צורך להתרחק ממנה ומותר להתפלל אפילו מולה.

לגבי הקיא, גם אם הוא מבן אדם, אין צורך להתרחק ממנו ומותר להתפלל אפילו מולו, כפי מה שכתב הגרע"א (על השו"ע [עו, א], והוא מובא בכף החיים [שם] ובמשנ"ב [שם, ס"ק כ]).

ולגבי המי רגלים, אם יש ספק אם הוא מבן אדם או מכלב (למשל) או אם זה סתם מים או משהו אחר, אז "ספיקא דרבנן לקולא" ואין צורך להתרחק מהם ומותר להתפלל אפילו מולם.

ולכן, כשהולכים ברחוב, אין בעיות עם קיא או מי רגלים, ולגבי הצואה, היות ורוב הצואה שמוצאים בחוץ אינה מבני אדם אלא רק מבעלי חיים (כלבים, סוסים, עופות, וכו׳), יש לנו חזקה שאינם מבני אדם ומותר להתפלל אפילו מולה.

האם כל מה שכתבתי נכון?

תודה מראש על העזרה.
חג שמח.
שנזכה בקרוב לכל הישועות, בחסד וברחמים.

תשובה:

כתבת מעולה, אשריך שזכית ללמוד ולסכם כראוי.

חג שמח.