הקנאת חמץ ליהודי שמוכר חמץ גמור

שאלה:

נהגתי עשרות שנים לא למכור חמץ גמור. האישה רוצה השנה למכור ולא אכפת לה שיהיה על שמה. איך להקנות לה את החמץ? היא צריכה להגביה הכל או יש דרך יותר קלה? ואם אמצא מישהו אחר שבין כה מוכר איך להקנות לו?

תשובה:

אם האשה לא עושים כאלו טריקים… אתם יחד. תגיעו להבנות כיצד אתם מתנהלים, דברו על מה שחשוב לכם, ותתפשרו יחד.

אדם אחר יכול לזכות בחמץ בהגבהה אך יתירה מזו, הרי יש להכניסו לרשותו למקום בו הוא מבצע את המכירה, ואם כן בכך יוכל גם לזכות בקנין חצר.