איחר לקריאת מגילה בכמה פסוקים

שאלה:

ב"ה
שלום לכבוד הרב
דנו בשאלה באיש או אשה שאיחרו לקריאה בכמה רגעים ולא שמעו את הברכות והפסוקים הראשונים
ונניח באופן שלא מתאפשר ללכת למנין אחר לשמוע מהתחלה
על פי המבואר בביאור הלכה סי' תרצ ס"ג ד"ה דוקא; יכול האדם להתחיל לקרוא בעל פה – מחומש וכדומה ולהשלים עד שמגיע לשליח ציבור
השאלה בנוגע לברכה שקודם המגילה האם יכול, לכאורה מאחר והוא יוצא בקריאה כזו ודאי שיכול לברך, אך רציתי לשמוע חוות דעת נוספת.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הרמ"א בסימן תרצ סעיף ג כותב שמה שמועיל להשלים מתוך חומש זה רק באמצעה , ולא בתחילת או בסופה, וכם לא ענין שלם [ולפעמים קשה להגדיר מה הוא ענין שלם] לכן לפי הרמ"א לא יועיל בצורה זו להשלים מחומש, וכדי לצאת ידי חובה יש לבוא בזמן… ולמעשה, לפני הזמן, לתהארגן בנחת ולהיות מרוכזים.

פורים שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מבואר בבית יוסף ובמשנה ברורה והאחרונים שם שמדובר על שחסר במגילה בכתוב לא בקריאה על פה.. לכן ציינתי לבירור הלכה שמפורש שזה לא מדבר על הקריאה בעל פה…