זכר למחצית השקל / הלכות פורים

שאלה:

בס"ד
שבוע מבורך!
1. מתי נותנים השנה "זכר למחצית השקל" כשפורים חל במוצאי שבת כשלא ניתן לתת לפני מנחה?
2. מה הסכום שנותנים כיום שנת תשפ"ד?
3. אם רוצים לתת מטבע של חצי שקל, יש לתת 3 מטבעות בסכום שקל וחצי?
3. תענית אסתר שהוקדמה ליום חמישי, מותר לחולה בנפשו לאכול כרגיל וגם דברי מתיקה?
4. אישה הנותנת משלוח מנות לחברתה, ורוצה שיהיה במשלוח ברכת הגפן, עדיף שתיתן בקבוק יין קטן או בקבוק תירוש? או שאין הבדל בזה?
5. במשלוח מנות דיי שיהיה ברכת הגפן, מזונות ושהכל? או שעדיף שיהיה המוציא גם?
6. סעודת פורים לנשים, צריכה להיות עם ברכת הגפן גם? או שדי בלחם ובשר?
7. את סעודת הפורים ראוי לקיים מייד לאחר שאר מצוות פורים וקריאת המגילה, או שניתן גם במנחה של אותו היום?

תודה רבה, פורים שמח!

תשובה:

שלום וברכה

1. בתענית אסתר ביום חמישי.

2. למנהג בני אשכנז אפשר להסתפק בשלוש מטבעות של חצי שקל. למנהג הספרדים נכון להיום שיעור מחצית השקל הוא 29.6 ש"ח. שיעור מחצית השקל כסף.

3. נכון.

4. אין הבדל.

5. אין כל צורך, העיקר שיהיה שני מאכלים או מאכל ומשקה, לא משנה הברכות.

6. נשים לא הקפידו לשתות יין בפורים, רק לאכל סעודה חגיגית בשרית.

7. על פי קבלה עורכים את הסעודה מיד בבוקר לאחר קיום מצוות היום, אבל רוב ככל העולם עושים זאת לאחר מנחה.

פורים שמח.