משלוח מנות בכסף

שאלה:

האם ע"י תרומת כסף למשלוח מנות אני יוצאת במצווה במקום לשלוח משלוח מנות של ממתקים?

תשובה:

שלום וברכה

משלוח מנות הוא דוקא לתת למקבל אוכל מוכן לפי גדריו שתי מנות וכו'. אי אפשר לתת כסף.

אבל את יכולה לעשות שליח שיעשה זאת עבורך, כלומר, אם את נותנת כסף לחנות ממתקים שהם אורזים עבורך כזה משלוח ומצרפים פתק בשמך ומעבירים למי שביקשת ומכיר אותך, זה בסדר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שם שהוא לא מכיר ולא יכיר ולא יזכור, אינני יודע אם מועיל. אני גם לא בטוח שיבוא בפורים עצמו… זה מצויין, אבל בשביל המצוה תעשי עוד משלוח אחד כל שהוא, לא צריך יותר.