פלטה שבת

שאלה:

כבוד הרב רציתי לשאול אני אשכנזי ואני בא מבית לא דתי אני חוזר בתשובה. בערב שבת אמא שלי עושה שניצל, קציצות אוכל שהוא יבש זה בסדר לשים על הפלטה בשבת ב11 בבוקר בערך מבושל כל צרכו ויבש ואם אסור מה עליי לעשות ?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

לדעת הגר"ע יוסף זה מותר, כיון שזה יבש ואין בזה בישול אחר בישול, ובפלטה לדעתו אין איסור  חזרה.

אמנם רבים מחמירים, ולכן אם אתה רוצה לצאת ידי כל השיטות, תניח על הפלטה צלחת הפוכה [לא יקרה לה כלום] ועליה תשים את השניצלים. באופן כזה זה לא נראה בישול ומותר.

ערב מבורך.