זמינות בשישי שבת בניהול ביטחון מתקן ממשלתי

שאלה:

אני מועמד לתפקיד ביטחון קצין מתקן של פרויקט ממשלתי שדורש ממני להיות זמין בנייד בשבתות האם מותר לי להיות זמין מתוקף תפקידי כמנהל צוות אבטחה במתקן.

תשובה:

שלום וברכה

קשה לי מאוד להשיב כיון שפרטי הענין כלל לא נהירים לי. ברור שכאשר יש חש אפילו ספק של פיקוח נפש, מותר לעשות שצריך כדי למנוע את הסכנה, זו תשובה כללית הנכונה לגבי כל גורמי הביטחון במדינת ישראל. מה המיתקן הזה שאתה אחראי עליו? מדוע הוא זקוק לאבטחה? כיצד מבצעים אותו במינימום חילול שבת? איך מוודאים שכל מעשה האסור בשבת יעשה רק לצרכי ביטחון ממש המותרים וכו', הרי האנשים שמולם אתה עובד אינם שומרי שבת, זה דבר המצריך ייעוץ פרטני מול רב, ואני מציע לך להפגש עם איזה שהוא רב מקומי תלמיד חכם לבירור הענין בצורה יסודית.

בהצלחה רבה