יציאה לכולל קודם סיום התפילה

שאלה:

שלום, ביכולתי להתפלל במניין רק בשעה 8, בדר"כ אני מצליח להגיע לסדר עד סביבות 9 ועשרה, הבעיה היא בימי שני וחמישי, אם אשאר עד סוף התפילה אגיע לסדר רק ב9 וחצי, האם עדיף לאחר לסדר או לצאת מהתפילה אחרי הכנסת הספר תורה ולהמשיך בדרך? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם זה לא גורם תרעומת מצד ראש הכולל או החברותא, אני חושב שעדיף להשאר עד לסוף התפילה. לימוד התורה הוא על מנת לעשות, ולכן תפילה כהלכתה זה חלק מהחיים היהודיים שלנו המשתלבים עם הלימוד ולא באים בהתנגשות עמו. להתפלל זה לא ביטול תורה. כמובן ראוי להשלים את זמן הלימוד שהחסרת.

ערב טוב.