יהודי זה לא רק בבר מצווה!

שאלה:

בני יהיה בן 13 ב יד בתשרי ערב סוכות, מתי אנחנו צריכים לעשות את העליה לתורה ביום שני או חמישי או אחרי חול המועד, נאמר לנו שבימי חול המועד לא מניחים תפילין.
ומתי אנחנו עושים את השבת חתן .
תודה רוני.

תשובה:

שלום וברכה

הרבה מזל טוב וכל הברכות!

מה שהכי חשוב לדעת, הוא שמיום הבר מצוה שזה יד בתשרי ערב חג הזוכות, ומאז כל החיים, לא מפסידים יום אחד בלי תפילין. יש ילדים שלצערנו לא יודעים את זה, צינור הקשר של יהודי עם בורא עולם אלו התפילין. בתפילין שלנו כתוב שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד, הגמרא במסכת ברכות אומרת שגם לקב"ה כביכול יש תפילין בראשו, בתפילין שלו כתוב אותנו! "מי כעמך ישראל גוי אחד בארץ". כלומר התפילין הם כמו תמונה יקרה של בן זוג שאדם שומר בארנקו הקרוב שתהיה איתו בכל מקום שהוא נמצא. כמו כן התפילין מונחות ביד כנגד הלב ובראש כנגד המוח, לסמל שאנחנו משעבדים את המוח והלב לבורא עולם. לכן, הנחת תפילין זה לא לבר המצוה! זה לכל יום! מלבד שבת וחג כמובן. לכן תפילין הוא בכל מקרה מניח מיד ביום הבר מצוה כמו כל יהודי, את הטקס של העלייה לתורה אתם יכולים לעשות מתי שנוח לכם, זה יכול להיות בחול המועד בלי קשר לתפילין, פשוט עלייה לתורה, וזה יכול להיות גם אחרי החג בשני או חמישי, שבת חתן נוח לדחות לאחרי החג, כי בסוגות יש צורך בסוכה ואין סוכה גדולה בדרך כלל לכל האורחים.

רוב נחת!