מגילה בלשון לעז

שאלה:

שלום וברכה
בסימן תרצ סעיף ט כתוב שמגילה שכתובה בלשון עכו"ם וקרא בה יוצא לידי חובה רק מי שמבין את הלשון….
ואילו בסעיף יא כתב יש למחות למי שקורא את המגילה לנשים בלשון אע"פ שכתובה בלעז… מכיוון שהגברים יודעים לשון הקודש.

מה עושים (חלק מהאמריקאים) שנמצאים בארץ שלא יודעים לשון הקודש?
ויש להם מגילה שכתובה בלעז

תשובה:

למעשה אינני מכיר היום מגילה שכתובה בלשון לעז [על קלף ובדיו ככל דיני מגילה כשרה].

לא משנה מה שאתה מחזיק ביד בבית הכנסת, משנה מה הבעל קורא מחזיק, כאשר אתה שומע מהבעל קורא שקורא בלשון הקודש ממגילה כשרה בלשון הקודש, ואתה מחזיק ביד סידור עם כתב אנגלי או רוסי, אתה יוצא ידי חובה כיון שאת המצוה אתה יוצא בשמיעת קריאתו.