מתנות לאביונים – בן הסמןך על שולחן אביו

שאלה:

שלום וברכה
אני מלמד בבית ספר לחינוך מיוחד. (לא אוטיזם)
יש מגמה שנקראת "תעסוקה" בה הילדים עובדים ומרוויחים משכורת. (60 ש"ח מקסימום)
במתנות לאביונים ראיתי שיש אומרים שצריך לזכות את הכסף לאשתו, כמו כן טוב לתת גם על הילדים.

רציתי לשאול האם הילדים הללו שמרוויחים את הכסף, (מדבר על מעל גיל מצוות) מחויבים לתת (לאו דווקא מהמשכורת) או בגלל שהם סומכים על שולחן אביהם.

תשובה:

בנים גדולים מעל בר מצוה חייבים במצות משלוח מנות ומתנות לאביונים גם אם הם סמוכים על שולחן ההורים, ובודאי יש ללמדם לעשות זאת.

ולכן, ראוי לכל אדם לתת כסף לילדיו שיקיימו בו מצות מתנות לאביונים, כחלק מדין חינוך, ואם הם גדולים בודאי יתן להם כסף לצורך זה, וזה עדיף מלתת עבורם, שהרי מצוה בו יותר מבשלוחו.

נערים אלו, אם הם חייבים במצוות יש ללמדם לתת מתנות לאביונים משלהם ככל איש ישראל, אף שהם סמוכים על שולחן אביהם, שכאמור אין בכך כדי לפוטרם מן המצוה.