זריקה בעין בפורים

שאלה:

שלום , אני ירושלמי החוגג בשושן פורים, בעוד חודש, ביום ראשון, ערב שושן פורים ,בצהריים אני מקבל זריקה בעין אחת . הוראות הרופאים לא מגבילות מדי, רק צריך להיזהר מזיהומים בעיקר, ולתת מנוחה לעין .
באם ארגיש טוב אני מניח שאין שום מניעה שאלך לקריאת המגילה בלילה ולמחרת בבוקר, מה קורה אם חלילה שורף לי או כואב לי כשפג חומר ההרדמה, אני צריך במשך שעה לעקוב בטקסט המגילה אחרי הקריאה בערב ולמחרת בבוקר, אם רק אקשיב בעיניים עצומות אני חושש לפספס, מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית בורא עולם ישלח לך רפואה שלמה!

אני מקווה שלא תרגיש כך, ואולי יש גם משככי כאבים שעשויים לעזור.

באם תהיה בעיה, תוכל להשיג מגילה כשרה ולקרוא בבית במתינות, לקרוא פרק ולתת לעין לנוח, להמתין בלי הפסק בדיבור עד שהעין נרגעת ולהמשיך, ואם אתה לא יודע לקרוא בעצמך, בודאי יש איזה חבר שיוכל לסייע לך בכך.

בשורות טובות.