קדיש לפני עמידה במנחה בלי מנין

שאלה:

שלום
כאשר מתלקטים עשרה למנין תפילת מנחה ברגע האחרון, האם השליח ציבור חייב לחכות שכל העשרה יאמרו את "אשרי" ורק אחר כך לומר את הקדיש שלפני שמונה עשרה, או מספיק הוא אמר, או רוב המנין אמר?
תודה. אשמח לדעת מקור ההלכה

תשובה:

שלום וברכה

אם אמרו אשרי לפני שהיו מנין, יאמרו איזה שהוא מזמור או את שלושת הפסוקים האחרונים מ"שומר ה' את כל אוהביו"… במנין, ואז יוכלו לומר קדיש.

מקורות:

משנה ברורה סי' רלד ס"ק ה, ובסימן נה ס"ק ב. לאצריך שכולם יאמרו יחד פסוקים אלו, ודי בכך שהחזן יאמר בקול בפני תשעה נוספים.