המקדש בולע מילים

שאלה:

אדם שמקדש ובברכתו מבליע את שם ה', מה עלי לעשות, האם תוך כדי הברכה אני יכול להגיד את שם ה' ולאחר מכן להמשיך לשמוע את ברכתו?

תשובה:

אתה לא יכול לומר את שם ה' ולהמשיך לשמוע, משום שיש שאלה גדולה לגבי אמירת ברכה חציה בשומע כעונה וחציה באמירה לבד אם זה מועיל, דן בזה רבי עקיבא איגר ועסק בזה בהרחבה הקהילות יעקב על מסכת ברכות בסימן יא, כמו כן הרי קשה לדייק ואם תאמר תוך כדי שיאמר את מילה הבאה כבר אתה לא יוצא ידי חובה אפילו שאתה שומע מה הוא אומר, מחמת חסרון הסדר של המילים ומחמת ההפסק, כמו שכתב השער הציון בסימן קסז ס"ק מג. אם זה כך באופן קבוע ובצורה משמעותית עד שאתה סבור שלא יוצאים ידי חובה, אפשר לומר את כל הקידוש יחד איתו בלחש על סמך הכוס שהוא מחזיק בידו.

ברכה והצלחה