קידוש בשבת

שאלה:

שלום וברכה,
אשמח לשאול בקשר לקידוש בשבת:

1.האם מותר לברך על כל יין? (אם הבנתי נכון- חוץ מיין נסך שבמידה ומחלל שבת בפרהסיא השתמש בבקבוק עדיין היין הנשאר בתוך הבקבוק כשר ורק הכוס שלו נסך- אשמח שתאשר לי את זה ליתר ביטחון)

2.אני עושה קידוש יחידה בבוקר כי אין אצלנו סעודה שנייה בשבת וצריך 2 לחמים , האם מותר לי לברך על לחמים שידועע לי שלא אוכל מהם ? או לפחות אחד מהם? אני רוצה לצאת לידי חובה ב2 פרוסות לחם ואצרף עוד לחמנייה או פיתה שאני לא מתכוונת לאכול מהם כלחם משנה בשביל הברכה האם זה בסדר?
או שאברך על שני פיתות אטעם ממש קצת מאחת מהן ואוכל פרוסות לחם, האם זה בסדר?

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

1. זה נכון, וראי כאן כמה הקלות בשעת הדחק בענין זה.

2. כפי שכתבתי לך שבוע שעבר לחם משנה זה דוקא על לחמים שלמים ולא על פרוסות, אם את לא אוהבת פיתות תקני לחמניות שטעימות לך, אפשר לטעום מפיתה ואחר כך לאכול פרוסת לחם, אבל למה לפגום סתם פיתה… יש לחמניות טובות, אבל כרצונך.

שבת שלום ומבורך.