הבטחה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אשמח שהשאלה לא תפורסם.
הייתה לי תקופת נרווים- שפגעתי באנשים – כל מיני – מעבר מהיסודי, מהתיכון/כל מיני.
לא שבאמת היה ידוע לי על משהו ספציפי מהותי.
הייתי בשידוכים והנרווים גרמו לי לחשוב שזה מעכב את הזיווג שלי.
יש לציין שאני בן אדם שמאוד נזהר בבן אדם לחברו.
בקיצור אז הבטחתי/נדרתי/אמרתי אני לא זוכרת אפילו מה, שכשאתארס אבקש מהם סליחה ואזמין לחתונה-עשיתי רשימה של שמות.
את האמת שעברה תקופה והתארסתי ב"ה( לא חושבת שקשור לזה – עשיתי עוד הרבה דברים כדי לזכות לרגע הזה) ועכשיו זה מרגיש לי ממש לא קשור ולחלק מהאנשים לא כל כך אפשרי לפנות.
חלקם לא יבינו מה הקשר אפילו שאני מזמינה אותם לחתונה, עוד יותר אני חושבת שאנשים לא יבינו על מה סליחה. אולי עצם הסליחה תגרום להם להיפגע.
השאלה מה עושים במצב כזה?
האם אפשר לעשות התרת נדרים בפני 3 אנשים? אפילו שאני לא זוכרת את אמרתי /נדרתי/הבטחתי/ אמרתי בלי נדר?
האם בכלל יש צורך?
ואם אבי אומר לי שמבחינתו אין תוקף בכלל למה שאמרתי/הבטחתי זה מספיק?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אם יש לך צד שאכן נדרת, יש לעשות התרת נדרים מספק. מה שאביך אומר אינו רלוונטי, את בוגרת.

מזל טוב ורוב שמחה ונחת.