לחנות בחנייה של בניין – יש בזה גזל?

שאלה:

יש לי כמה בירורים בנושא:
אצלנו יש חנייה [מחוץ לבניין] שהיא שייכת לבניין בטאבו, עשרות שנים הדיירים לא הקפידו מי חונה שם כי היה מקום לכולם, לאחר שהתרבו הרכבים שמו שער חשמלי ורק בעלי הדירות יכולים לחנות שם.
א. האם יש היתר לחסום שימוש במקום שעשרות שנים הבעלים לא הקפידו?
ב. האם כשהשער מקולקל [וכך זה ברוב הזמן] מותר לאחרים לחנות שם? הצד להתיר איני יודע, רק אני רואה גם בני תורה חונים שם. ואולי יש איזה לימוד זכות?

תשובה:

שלום וברכה,

א. בתחילה דיירי הבניין לא הסכימו שזרים יחנו את הרכב בחנייה הפרטית של הבניין, ועכשיו הם לא מסכימים. והעובדה שהם הסכימו לא מחייב אותם להמשיך להסכים וזכותם לאסור עכשיו. ואין לנו לקחת מהם את החנייה בגלל שהם היו טובים בתחילה.

ב. אם הם מקפידים שלא להחנות בחנייה הפרטית שלהם אסור לחנות שם גם כשהשער מקולקל.

בהצלחה.