לקחת קיסמי שיניים ותבלינים במסעדות

שאלה:

יש במסעדות וחנויות מזון מהיר לפעמים קופסא שיש בה הרבה קיסמי שיניים מצופים נייר, האם מותר לאדם לקחת לביתו מעט מהם? ומה דין של שקיות קטנות של מלח ופלפל?
ואם באמת אסור, מה יעשה אדם שכבר לקח?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אוכל במקום מותר לקחת מה שצריך לעת האוכל בלבד, ולא לקחת במקום. אם לוקח את האוכל לביתו מותר לקחת כמה אחדים קיסמי שניים וכן שקיות תבלינים, זה מיועד לטובת הקונים. אבל אין לקחת מעבר לכמה אחדים.

בהצלחה.