לבחור בית דין בעיר אחרת

שאלה:

אני ממש רוצה לתבוע אדם שממש עקץ אותי
אני מבקש לקחתו לבית דין בעיר אחרת שהוא בית דין מומחה בעיני אני הנתבע
האם העוקץ יכול לדרוש ממני בית דין בעירי, בימינו ?

תשובה:

שלום וברכה,

אני לא מבין למה אתה הנתבע, הרי אתה התובע והוא הנתבע, וזכותו לבחור בית דין. אם הוא בוחר בית דין לא ראוי, אתה יכול לבקש דיון מהבית דין שתבחר אם הוא יכול לבחור בית דין פלוני או לא.

גם אם אתה הנתבע כיום אין אפשרות לתבוע בעיר אחרת, וחייבים לדון בבית דין של אותה העיר.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט סימן יד סעיף א "אבל כבר נהגו בזמן הזה שכל זמן שיש ב"ד בעיר אין אחד יכול לכוף חבירו שילך עמו לבית דין אחר, כי אין לנו עכשיו בית דין הגדול או בית הועד; ולכן לא יוכל לדחותו".

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. 1
    אם העוקץ עוד מבקש לתבוע את מי שלא משלם לו לפי מה "שמגיע לו" האם אז אחר שהעוקץ תובע, האם הנתבע יכול לבחור בית דין אחר ושם להגיש תביעת נגד, או שברגע שהגיש תביעת נגד הוא כבר תובע ושוב התובע השני הוא הנתבע?

    2 זכור שיש לי שאפשר פטנט נגד רמאים לפתוח תיק בערכאות, ואז הנתבע יתבע אותך לבית דין ואז אתה הנתבע ותבחר ב"ד אחר למרות שמעיקרא אתה היית התובע , האם זה נכון?

    במקרה ואני הנתבע גורר לבית דין אחר אין שופ אפשרות לב"ד שידוע כמוסמך בעיר אחרת? האם מה שעניתם בתשובה מוחלט?

  2. לרוב מי שפותח את התיק הוא התובע.
    אם הולך לערכאות והנתבע תובע אותו שיסגור את התביעה בערכאות, הנתבע לא נהפך להיות תובע – כן סובר המהרי"ל דיסקין הובא בספר סדר הדין.
    הנתבע יכול לבחור בית דין ואין אפשרות לגרור את התביעה לבית דין מחוץ לעיר, אם יש בית דין באותה העיר.