השתתפות ועד בגין עלות הצעת מחיר

שאלה:

עקב רטיבות בגג הדירה העליונה בבניין הבאתי הצעת מחיר לאיטום וזו הסתכמה ב4,000 שח, עלות גבוהה ולכן זימנתי בעל מקצוע נוסף וזה האחרון הציע מחיר נוסף אך דרש 200 שח עבור הביקור. אחד הדיירים מסרב לשלם עבור הצעת המחיר הנוספת, לטענתו צריך לחפש בעל מקצוע שיבוא לראות את העבודה ללא תשלום , מדובר בעליה על הגג, הזזת רעפים וכו..
מה ההלכה. בהקשר הזה. תודה

תשובה:

שלום וברכה,

ראוי שישתתף בכל מקרה מאחר ואתה פעלת לטובת השכנים. אם הדייר מסרב לשלם תשאלו שני אנשי מקצוע אחרים אם לוקחים 200 ש"ח על הביקור, או שמקובל לבוא ולתת הצעת מחיר בחינם. אם השניים יאמרו שמקובל לשלם על זה 200 ש"ח, השכן חייב לשלם על ההצעת מחיר של האיש מקצוע שהגיע לבדוק. אם עבודה כזו מקובל לעשות בחינם, אין אפשרות להטיל את התשלום על אותו דייר שמסרב להשתתף.

בהצלחה.