אורח שהשאיר את מעילו במשרד כבר שנתיים ימים – מה לעשות?

שאלה:

שלום וברכה
המקרה היה לפני שנתיים ויותר
במקום העבודה שלי הגיע בחור חדש לראיון עבודה .
הבחור שכח במשרד מעיל
התקשרו אליו בשבוע הראשון לעדכן אותו ששכח את המעיל ..
אמר שיגיע לקחת ..וכבר עבר יותר משנתיים ועד היום הבחור לא הגיע ונראה שגם לא יגיע וככל הנראה הוא כבר לא מעוניין במעילו .
אני תוהה לעצמי האם מותר לי לקחת את המעיל לעצמי ?
או שצריך להניח את המעיל עד שיבוא האדון ..

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש לך את המספר שלו, אתה צריך להתקשר אליו ולהודיעו שאם לא יבוא תוך מספר ימים, אתה זורק לו את המעיל. ואם אכן הוא לא בא לקחת אתה יכול לקחת את המעיל לעצמך.

אם אין לך את המספר שלו זה בעיה לזרוק את המעיל וכן אין לקחת את המעיל לעצמך. אם אתה סבור שהוא לא יבוא לקחת ואיך לך אפשרות לאתר אותו, אתה יכול לרשום את ערך המעיל בפנקס שמור, ואז תוכל לעשות במעיל כרצונך, והיה אם תפגוש את בעל המעיל תצטרך לשלם לו על המעיל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שיט גבי השלכת חפצים מביתו, שנחלקו השו"ע והרמ"א אם מותר להוציא מביתו מבלי להודיע או לא. וכתב הב"ח שגם לשיטות שמותר להוציא, זה רק למקום המשתמר קצת, אבל להשליך למקום שודאי ילך לאיבוד – אסור. ולפ"ז אסור לקחת את המעיל לעצמך. וראה עוד בשו"ת אגרו"מ חו"מ ח"ב סימן נו על מי שהניח בבית חבירו קופסאות של אתרוגים בסכום של 3000$ לחודשיים, והנה עברו שנתיים ולא בא לקחתם, ושואל מה יעשה עם קופסאות האתרוגים. והגאון הנ"ל דימה זאת לסימן שיט מחלוקת הרמב"ם והרא"ש מי שהכניס לחצר חברו פירות שלא ברשותו או שהטעהו. וכתב שמעיקר הדין לכו"ע חייב בעל המקום להודיע כשמוציא את הפירות מביתו.

ראה כאן בהרחבה.