שם של רב בטור חושן משפט

שאלה:

שלום
בחושן משפט סימן של"א כתוב:
השוכר את הפועלים בסתם במקום שיש מנהג ידוע אינו יכול לשנות עליהם ממנהג המדינה לכל דבר בין לענין המזונות שצריך ליתן להם כפי המנהג:
ואם יש מנהג שנותנין להם מזונות ואעפ"כ פסקו עמו בפירוש שיתן להם קאמר ת"ק שצריך להוסיף להם על המנהג דלהכי אהני מה שפסקו ורשב"ג אומר שאינו צריך לכאורה נראה שהלכה כת"ק והרמ"ה פסק כרשב"ג:

מי זה הרמ"ה?
תודה רבה

תשובה:

ביוגרפיה – יד רמ"ה (מתוך פרוייקט השו"ת).

רבנו מאיר ב"ר טודרוס הלוי אבולעפיה (הרמ"ה) נולד בערך בשנת ד"א תתק"ל (1170) בעיר בורגוס שבספרד. בצעירותו עבר לטולידו, ובמשך הזמן מונה לדיין בבית הדין המקומי, שעם חבריו נמנו גם ר' יצחק ב"ר מאיר אבן מגאש (נכד ר"י מגאש) ור' אברהם ב"ר נתן (בעל ספר 'המנהיג'); כמו כן עמד שם בראש הישיבה. הוא נפטר בטולידו בשנת ה"א ד' (1244).

חיבורו הידוע הוא הספר 'יד רמה' – חידושים על בבא בתרא וסנהדרין (וכן ליקוטים על מסכת גיטין), שרידים מחיבור מקיף על רוב מסכתות התלמוד שכונה 'פרטי פרטין'.

בהצלחה.