תשלום על מדרסים מבלי לבודקם

שאלה:

הזמנתי מדרסים ושילמתי כבר סכום מראש, כשבאתי למדוד אם הם טובות לי מתברר שנעלי לא מתאימות בגודלן למדרסים, רציתי לקחת את המדרסים איתי בכדי למדוד בחנות נעלים בגודל המתאים, וכאן התחיל ויכוח ביני לבין האורטופד -הוא דרש את מלא הסכום כדי לשחרר לי את המדרסים למדידה באומרו שמהחנות לא יוצא מוצר בלי לשלם, ואילו אני לא רציתי לשלם את מלא הסכום לפני שאני יודע שהם מתאימות לי הוספתי ואמרתי לו שאם זה היה מוצר שאם זה לא מתאים לי אני יכול למכור לאחר הייתי משלם אבל כיוון שהם יצור מיוחד לפי מידת הנעל שלי אם הם לא מתאימות לי לא אוכל לעשות איתם כלום אז אני לא רוצה לשלם את מלא הסכום לפני שאני יודע שהם טובות בשבילי, הוספתי גם ואמרתי שאם הוא חושש שלא אחזור אקח רק אחת מהם בכדי לדעת את הנעל בצורה משוערת ואחת תשאר אצלו אבל גם לזה הוא לא הסכים,
שאלתי היא האם אני אכן חייב לשלם לו את מלא הסכום בכדי לקחת אותם למדוד נעלים או שזכותי לסרב,
יצויין שגם לאחר שיש לי נעליים מתאימות עדיין דרוש מהארטופד עוד עבודה סופית להתאמה סופית,
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אתה לא חייב לקחת מוצר שיתכן וזה לא טוב עבורך, בפרט שניכר עכשיו שזה לא מתאים לנעליים שאתה נועל עכשיו, ואולי לא יתאים לשום נעל.

העצה שאתה מייעץ שתיקח מדרס אחר בלבד, בכך אין חשש שתקח ולא תשלם, כיון שאין מה לעשות עם מדרס אחד. ואם הוא לא מסכים לעצה זו אתה לא חייב לקחת את המדרסים שמסופקים אם זה טוב לך.

בהצלחה.