חציצה בתפילין של ראש

שאלה:

שלום לרב. איזה כמות של מים נחשבת חוצצת לתפילין של ראש, והאם יש הבדל בין התפילין עצמן לרצועות מבחינת הכמות?

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה נהגו להזהר גם במעט חציצה בתפילין ואפילו מיעוט שאינו מקפיד, כמבואר במשנה ברורה בסי' כז ס"ק יד, אמנם מי שיש לו מעט לחות בראשו מטבילה במקווה וכדומה ואינו יכול לנגב עתה, יש לו על מי לסמוך, שכן דעת הרבה פוסקים שבמיעוט שאינו מקפיד אינו חוצץ, ראה בזה שו"ת משנה הלכות ח"ה סי' טוח"ח סי' י. מקום החציצה הנדון הוא תחת בית התפילין עצמו ובכריכה הראשונה המהדק ליד או סביב הראש.