טבילת כלים שאישה קונה לבעלה

שאלה:

אישה שקונה כוסות במתנה לבעלה, האם היא יכולה לטבול אותם לפני שהיא נותנת לו?

תשובה:

שלום וברכה

נראה פשוט שהיא יכולה לטבול קודם.

אמנם בכלים העומדים למתנה דנו הפוסקים עם נתן לטבול על ידי נותן המתנה כיון שאצלו הם לא כלי סעודה אלא כמו כלי סחורה, אבל זה רק באדם שנותן מתנה למישהו אחר, והכלי הזה באמת לא אמור לשמש אותו, כאן, הגם שזה נחשב כביכול מתנה לבעל, מדובר בכלים העומדים לשימוש משק הבית והאשה לא תשתמש פחות מהבעל בכלים אלו, הם מיועדים לה לשימוש כמו לבעל.

מקורות:

ראה כאן על כלי הניתן במתנה.