טעימה ממרק עוף – המתנה שש שעות

שאלה:

שלום , טעמתי ממרק עוף טעימה קטנה של הנוזל (פחות מכף שלמה) ורציתי לדעת האם אני צריכה לחכות שש שעות . מה דיני ההלכה לגבי הנושא ? תודה

תשובה:

שלום וברכה

בראשונים נתנו שני טעמים לחיוב ההמתנה בין בשר לחלב שש שעות: האחד שהבשר נתקע בין השיניים, והשני ששומניות המאכל נשארת בחיך זמן רב לאחר האכילה. להלכה מבואר בפוסקים ריש סי' פט שחוששים לשני הטעמים, ולכן גם מי שאכל מרק בשר ללא בשר בעצמו שנתקע בין השיניים, עדיין חייב המתנה בגלל השומניות הנ"ל. וכן להיפך מי שלעס בשר ופלט צריך להחמיר מהטעם הראשון, ורק מי שהכניס לפיו מרק ולא בלע, יכול להקל בקינוח והדחת פיו בלבד.