קדיש בתשלום מכספי מעשר

שאלה:

שלום רב,

יש אדם לא דתי, שאביו נפטר והוא לא יגיד קדיש בתפילות לאבא, מותר לי לשלם למישהו שיגיד קדיש ולשלם לו מכספי מעשר?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה ודאי ניתן לעשות זאת, והטוב ביותר הוא לשכור תלמיד חכם הנזקק להכנסה הזו ואז זה יהיה לגמרי מהודר, גם תמיכה בתלמיד חכם נזקק שזהו הייעוד הטוב ביותר לכספי מעשר, וגם עזרה לנשמת אותו יהודי שהלך לבית עולמו ולצערנו לא הניח אחריו בן שאומר קדיש.

תזכו למצוות.