פרסום שלא הועיל

שאלה:

שלום וברכה
התבקשתי לשאול ע"י חבר שיש לו חברת פרסום,
ולקוח (לצורך הענין שמעון) שילם לו כסף בכדי שיפרסם את העסק שלו
אך כעת מגיע שמעון ורוצה לתבוע את חבר שלי מכיוון שלטענתו הוא לא ראה תוצאות מהפרסום שחבר שלי עשה האם שמעון צודק?
והאם על פי ההלכה יש לו זכות לתבוע את חבר שלי
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם המפרסם פירסם את העסק של שמעון כפי שסוכם, שמעון חייב לשלם עבור הפרסומת ואין עליו תביעה על כך שהפרסומת לא הועילה, לא כך פרסומת מועילה וזה אחריות של הלקוח בלבד. ושמעון ששכר שרות חייב לשלם על השרות שקיבל.

בהצלחה.