כסף שנמצא במכונה של המקווה

שאלה:

בערש"ק בכניסה למקווה הכנסתי למכונה שטר של 20 ש"ח וציפיתי לקבל עודף. כהשכנסתי ידי להוציא העודף מצאתי בכף ידי יותר ממה שהיה אמור להגיע לי. זה יכול להיות שהמכונה הוציא אז יותר כסף, או שזה היה ממישהו שהיה לפני. ואני דן בענין אם יש ענין של 'השבת אבידה', או אם יש קנין חצר לבעל המקווה או שזה לא 'חצר המשתמרת, כאשר כל רגע אנשים מכניסים כסף ומוציאים עודף, ומה הדין אם יש מצלמות שאולי אפשר לעקוב אחרי כל פעולה (?)
תודה רבה

תשובה:

שלום וברה,

אם מצאת כסף במקום שאמורים לקבל את העודף, אתה יכול לקחת את הכסף לעצמך, המקום שמקבלים את העודף נחשב לחצר שאינה משתמרת.

גם אם יש מצלמות לא ברור שזה נחשב שלא התייאש, שזה טורח עד שמבקשים לראות את התיעוד במצלמות, וגם קשה לראות עם המצלמות מי בדיוק שכח את הכסף ולא לקח את העודף. צריך לראות מי הכניס שטר של 20 ולא לקח עודף, ויש להניח שהמאבד התייאש.

בהצלחה.