מקסימום ריבית פיגורים הנכללת בהיתר עסקא

שאלה:

בס"ד
לקחתי הלוואה מחברה חוץ בנקאית עפ"י היתר עסקא. הפסקתי את התשלומים, וחוייבתי בריבית פיגורים נראה לי של 22 אחוז או קצת יותר, וזאת בהתאם להסכם בו נכתב שהם יוכלו לחייב אותי במקסימום ריבית המותרת עפ"י חוק להסדרת הלוואות חוץ בנקאיות (חוק אשראי הוגן תשנ"ג)
השאלה האם ריבית בגובה כזה נכללת בהיתר עסקא?
(במאמץ מצידי יכול להיות שאני יכול להגיע איתם להסדר להוריד את הריביות, השאלה האם זה נצרך עפ"י הלכה?)

תשובה:

שלום וברכה,

בבתי דין מקובל שהיתר עסקה תהיה תקיפה אם המקסימום זה 12%-15%, ובוודאי ש22% זה גבוה מדאי והיתר עסקה לא מועיל על ריבית בגובה כזה.

ולכן אם ראוי מאוד אם תוכל להפחית את הריבית. בדיעבד אם אתה לא מצליח מותר לך לשלם את הריבית, מאחר ואין לך מנוס מלהיפטר מהריבית.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    תודה על המענה.
    ברצוני לשאול לגבי ריבית דריבית (זאת אומרת שכל יום התחייבתי בריבית, ולמחרת זה נהיה חלק מהקרן, וגם על זה אני משלם ריבית) האם זה נכלל בהיתר עסקא?