ביאורי התפילה

שאלה:

שאלה קטנה וגדולה ברשות הרבנים המשיבים
אם נניח שהחזון איש אחז שהיום כולם תינוקות שנשבו (ולא בטוח שאחז באופן גורף) על מה אני מכוון וכל הרשעה כולה כעשן תכלה, ומי הם המלשינים המדוברים

אני מבקש (מחפש כבר לא מעט זמן) עזרתכם , חייב ספר שיסביר את התפילה , את הסדר שלה למה ברכות השחר ואז פסד"ז, למה ולמלשינים ואז לצדיקים , ולא לפני רפאינו , מה הפירוש מעריב ערבים על מה בדיוק מודים שם, ולמה אין כזו ברכה בבוקר ,ולמה בתחילת הברכה השם נוכח ואז נסתר
יש ספר טוב שאתם מכירים וממליצים , שאבין מה קורה?

תשובה:

בודאי שיש רשעים, כמו מי ששנה ופירש ועוד, אבל אני לא מכוון כלל בתפילה על אלו, יתמו חטאים ולא חוטאים, אני מתפלל על ביטול הרשעה בעולם וגילוי כבוד מלכות ה' בעולם.

יש ספר נפלא בשם הארת התפילה של הרב אורי ויסבלום שמבאר קטע אחר קטע בתפילה.

מומלץ מאוד.